Thessaloniki Magazine

7 τρόποι για να φτιάξετε τη διάθεση του παιδιού σας

 

Είναι το παιδί σας κακόκεφο και θέλετε να το βοηθήσετε να φτιάξει η διάθεσή του; Αρκεί να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα για να δείτε το αγγελούδι σας να γελά και πάλι…

 

- Η πιο απλή λύση είναι να πάρετε το παιδί και να πάτε μαζί μια βόλτα. Ο καθαρός αέρας πάντα αναζωογονεί. Όσο είναι εφικτό, μπορείτε να προτρέψετε το παιδί να παρατηρεί γύρω του και να βρει κάτι, όπως ένα λουλούδι, ένα μεγάλο φύλλο ή ένα κουκουνάρι, το οποίο μπορείτε μετά να αξιοποιήσετε ως διακοσμητικό αντικείμενο στο σπίτι.

- Χορέψτε μαζί ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική. Ο χορός έχει την ικανότητα να διεγείρει την αίσθηση της ευχαρίστησης.

- Παίξτε παιχνίδια. Θα απομακρύνουν το μυαλό του παιδιού από τις άσχημες σκέψεις και παράλληλα θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία του, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη νοητική ανάπτυξη.

-  Συζητήστε με το παιδί, ρωτώντας το ξεκάθαρα αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που το απασχολεί. Ακούστε με προσοχή ό,τι θέλει να πει και αναζητήστε από κοινού λύσεις.

- Σε περίπτωση που η αιτία είναι κάποια προσωπική του αποτυχία, δώστε του κουράγιο να συνεχίσει την προσπάθεια και τονίστε πόσο πολύ πιστεύετε στις δυνατότητές του. Είναι σημαντικό να νιώσει ότι είσαστε στο πλευρό του σε μια δύσκολη στιγμή και ταυτόχρονα να του τονώσετε την αυτοπεποίθηση διαβεβαιώνοντας ότι στο μέλλον θα έχει πολλές επιτυχίες.

- Κάντε στο παιδί σας μια ζεστή αγκαλιά. Η αγκαλιά απελευθερώνει την ορμόνη της αγάπης, την ωκυτοκίνη, που μας κάνει να νιώθουμε τρυφερότητα.