Thessaloniki Magazine

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ 2019

 

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο, με τον κόσμο να καταχειροκροτεί, ορκίστηκε πριν λίγους μήνες Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη για έκτη συνεχόμενη θητεία. Η νίκη του ήταν και πάλι σαρωτική, από την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και ένα από τα υψηλότερα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και πάνω από όλα τους δημότες στο πλευρό του, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι ο απόλυτος άρχοντας του τόπου του για 21 χρόνια τώρα. Από τον περασμένο μήνα ηγείται και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας εκλέχθηκε Πρόεδρος με το άνετο ποσοστό του 65% αποδεικνύοντας πως η αποδοχή του έργου του και της δυναμικά μειλίχιας προσωπικότητάς του υπερβαίνει τα όρια του Δήμου του. Όπως όλα δείχνουν, η φράση που του αρμόζει είναι η ευχή που ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, του απηύθυνε κατά την ορκωμοσία του: «πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων δήμαρχος».

 

Στις φετινές Δημοτικές Εκλογές, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επανεκλέχθηκε δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, με το ιστορικό ποσοστό του 70,05%. Είναι εντυπωσιακό ότι ο συνδυασμός του, «Δύναμη Ενότητας», κατάφερε για τρίτη συνεχή φορά να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά του. Από το 56,93% που είχε συγκεντρώσει το 2010 και το 64,27% του 2014, έφτασε στις εκλογές του 2019 στο επιβλητικό 70,05%. Επίσης, εντυπωσιακό είναι και ότι τα υψηλά ποσοστά καταγράφηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης), φτάνοντας μάλιστα σε κάποια εκλογικά τμήματα ακόμη και το 80%, επιβεβαιώνοντας την κοινή αναγνώριση του έργου του από τους πολίτες και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Σαρωτική νίκη, με ποσοστό 65%, κατέγραψε η παράταξη με επικεφαλής τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και στις εκλογές Νοεμβρίου 2019 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Στο νέο 25μελές του Δ.Σ. της δεύτερης μεγαλύτερης ΠΕΔ της χώρας, η παράταξη του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη, έλαβε 123 ψήφους σε σύνολο 196 ψηφοδελτίων, που αντιστοιχούν σε 17 έδρες (12 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι).

Έχει αναφέρει ότι το μυστικό είναι η σκληρή δουλειά και η σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με τους πολίτες, χωρίς χρώματα και κόμματα, ενώ φιλοσοφία τους είναι η ενότητα και η ομοψυχία υπογραμμίζοντας ότι «τα μεγάλα γεγονότα δεν τα κάνουν οι μονάδες, αλλά οι ομάδες».

Info

Γεννήθηκε στο Πανόραμα, σπούδασε στη Νομική Σχολή και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ. Δικηγόρος στο επάγγελμα, με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και σε επιτροπές του. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αγάπη Μουσαφείρη και πατέρας ενός αγοριού, του Ορέστη, απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1998 έως σήμερα εκλέγεται συνεχώς Δήμαρχος, με πανηγυρικά ποσοστά, παρά τις όποιες νομοθετικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση (προγράμματα «Καλλικράτης», «Κλεισθένης Ι»). Από τον Νοέμβριο διατελεί και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 65%.
Τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων από εγχώριους συλλόγους, διεθνείς θεσμούς και δημάρχους πόλεων της Ευρώπης για το πολιτικό, αθλητικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία, για το ήθος και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και για την προώθηση του ευρωπαϊκού οράματος στις δράσεις και τις πολιτικές του δήμου.