Thessaloniki Magazine

“ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ”: 53 χρόνια προσφοράς και εμπειρίας

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 

Ισχυρή παρουσία και πολυετή εμπειρία στην Προσχολική και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Θεσσαλονίκης

Τα “Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη” εξειδικεύονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και 53 χρόνια. Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία τους, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες των μαθητών της προσχολικής και σχολικής ηλικίας και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, την προσωπικότητά τους και τις γνώσεις τους στη σωστή κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό, τα Εκπαιδευτήρια σχεδιάζουν εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας και τα εφαρμόζουν με πρωταρχικό μέλημα τη φροντίδα και καλλιέργεια κάθε μαθητή εξατομικευμένα.

 

Συνέντευξη με την

Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο των Εκπαιδευτηρίων

κ. Χρυσούλα Ανδρεάδου

 

Τα “Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη” συμπληρώνουν 53 χρόνια παρουσίας και ουσιαστικής προσφοράς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ποια είναι η φιλοσοφία που διέπει αυτή τη μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία σας;

Τα “Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη” εξειδικεύονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση περισσότερο από πενήντα χρόνια, πιστά πάντοτε στο όραμα του ιδρυτή τους Κωνσταντίνου Ανδρεάδη. Πυλώνα της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας αποτελεί η αγάπη μας για το παιδί και ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά. Ταυτόχρονα, βασικό μας μέλημα είναι η στήριξη των γονέων στον πολυσύνθετο ρόλο που αναλαμβάνουν. Στη βάση αυτή το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας με πρωταρχικό μέλημα τη φροντίδα και καλλιέργεια κάθε μαθητή, που μαθαίνει να συμμετέχει ενεργά και με ελεύθερο πνεύμα στη μαθησιακή διαδικασία. Στα “Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη” η καινοτομία, η «ερευνητική ματιά», οι ανοιχτοί ορίζοντες σκέψης, η βαθιά αγάπη για τα παιδιά, ο σεβασμός προς τους άλλους, το υψηλό αίσθημα ευθύνης και το ήθος, αποτελούν τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας και της φιλοσοφίας μας, που μας οδήγησαν σε μια επιτυχημένη πορεία για περισσότερο από 50 χρόνια.

Κα Ανδρεάδου, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εφαρμόζετε και τα οποία καθιστούν ξεχωριστά τα Εκπαιδευτήριά σας; 

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι ενισχυμένο σε τρεις βασικούς άξονες:

• Θέτουμε γερές βάσεις στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών.

• Διδάσκουμε την Αγγλική γλώσσα με τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το lower στη Στ’ τάξη.

• Καλλιεργούμε θετική στάση για τις θετικές επιστήμες ήδη από το νηπιαγωγείο με το πρόγραμμα STEAM learning project.

Το πρόγραμμα είναι πολυδιάστατο και απαιτητικό, αλλά προσφέρει πάντα στιγμές επιβράβευσης και χαλάρωσης στους σκληρά εργαζόμενους μαθητές μέσα από δράσεις και δραστηριότητες που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους και ικανοποιούν την περιέργειά τους. Η μάθηση δεν είναι στατική. Με μια σειρά από καινοτομίες και παρεμβάσεις οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της έκφρασης, της κριτικής σκέψης και της συλλογικής προσπάθειας κάθε μαθητή, ώστε να εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα συνεχίζοντας τη μαθητεία του με επιτυχία στο Γυμνάσιο και μετέπειτα στην επαγγελματική του ζωή ως ενήλικας. Το σπουδαιότερο όλων, όμως, βασίζεται στη φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων μας πως ένα καλό ιδιωτικό σχολείο φροντίζει, ώστε οι μαθητές του να επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς να έχουν καμία άλλη υποχρέωση, αφού τους τα παρέχει όλα το σχολείο τους. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες των “Εκπαιδευτηρίων Ανδρεάδη” ολοκληρώνουν στο σχολείο τους όλες τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες και στο σπίτι έχουν πολύτιμο και ποιοτικό χρόνο να τον αξιοποιήσουν όπως επιθυμούν!

Μέλημά σας είναι «ο μαθητής του σήμερα να γίνει ο διεθνής πολίτης του αύριο». Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Στα “Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη” θέτουμε τα θεμέλια  όχι μόνο των γνώσεων αλλά και της ίδιας της ζωής, όπου μέσα από ένα σύνολο αξιακών μοντέλων μάθησης και σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, το παιδί αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του, ενώ μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, καλλιεργούμε τα ιδεώδη της κλασικής μας παιδείας παράλληλα με την επαφή με τον πολιτισμό άλλων λαών, ώστε ο σημερινός μαθητής και αυριανός διεθνής πολίτης να αποκτήσει διαπολιτισμική κουλτούρα. Ποια είναι τα εφόδια όμως που πρέπει να έχει ο πολίτης του αύριο; Πρώτα από όλα πρέπει να σέβεται τον εαυτό του, αλλά και το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει. Να προστατεύει το περιβάλλον και να συνδράμει σε φιλανθρωπικές δράσεις. Να ζει με γνώμονα την αλληλεγγύη και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Θα πρέπει, όμως ταυτόχρονα, να έχει αυτοπεποίθηση και να αποκτήσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να επιλέξει γνωστικά το αντικείμενο με το οποίο θα υπηρετήσει τον κόσμο και θα τον κάνει ευτυχισμένο. 

 

Τα «Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη» βρίσκονται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, σε ένα κατάφυτο περιβάλλον 10.000 τ.μ., με άριστους και απόλυτα ασφαλείς χώρους, προσεγμένης αισθητικής.

 

“ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΗ”

Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ. 231 069 9900

www.andreadis-school.gr