Thessaloniki Magazine

Χιλιάδες δρομείς θα πλημμυρίσουν την Πρωτομαγιάτικη Θεσσαλονίκη για τον «Μαραθώνιο της Ιστορίας»!

 

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Απριλίου. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, λόγω του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» δικαίωσε τις διακρίσεις του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως κορυφαίο αθλητικό και τουριστικό γεγονός, αποδεικνύοντας την τεράστια δυναμική του με τους 14.000 και πλέον συμμετέχοντες δρομείς που αναμένεται να δώσουν ξεχωριστό χρώμα και παλμό στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας τη φετινή Πρωτομαγιά σε γιορτή άθλησης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.

Επιπλέον 1.500 νέες συμμετοχές, θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη 27 Απριλίου έως το Σάββατο 29 Απριλίου, ώρες λειτουργίας 10:00 έως 19:00.

Οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν μία από τις 1.500 τελευταίες θέσεις θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό συμμετοχής και παράλληλα θα ισχύσουν κανονικά και όλα τα εκπτωτικά πακέτα.

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει, επιπλέον, την ευκαιρία να ζήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς και οι οικογένειές τους την ξεχωριστή εμπειρία της Πρωτομαγιάς στον Αξιό! Σε συνεργασία με το Επίσημο Τουριστικό Πρακτορείο της διοργάνωσης και με συνεργαζόμενους φορείς, η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε για τους δρομείς τη δυνατότητα συμμετοχής με πολύ προνομιακούς όρους στη μονοήμερη Πρωτομαγιάτικη εκδρομή στον Αξιό. Στο πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνονται πλούσιο πρόγραμμα υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων αναψυχής για ενήλικες και παιδιά, καθώς επίσης ενδιάμεσο γεύμα και κύριο γεύμα με εκλεκτή τοπική γαστρονομία. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2310 222373, info@greeceonthego.gr

 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin έχει ως εξής:

Ώρα 07:45: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.

Ώρα 09:00: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Ώρα 09:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Ώρα 13:00: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.

 

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εντάσσεται ετησίως στο Ελληνικό και Διεθνές Καλεντάρι κάθε δεύτερη Κυριακή του Απριλίου. Φέτος λόγω του Πάσχα η μόνη διαθέσιμη εφικτή ημερομηνία ήταν αυτή της 30ής Απριλίου. Πλεονέκτημα της ημερομηνίας οι καλές καιρικές συνθήκες αφού ανατρέχοντας τον μέσο όρο της τελευταίας εικοσαετίας διαπιστώσαμε ότι ήταν ιδανικές. Μειονέκτημα αυτό του τριημέρου της Πρωτομαγιάς που τελικά για πολλούς δρομείς και κυρίως ομάδες δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή τους. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιλιάδες δρομείς Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρία, από τη χώρα μας και από τις 41 χώρες του εξωτερικού. Η φετινή διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας, πέραν του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος το οποίο θα έχει την καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την πληρέστερη αγωνιστική υποστήριξη προϊόντων τροφοδοσίας των δρομέων από κάθε άλλη χρονιά, θα διαθέτει και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που αφορούν τα παιδιά. Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» της 30ής Απριλίου αναμένουμε να αποτελέσει μια λαμπρή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, πρεσβευτή της πόλης μας και της χώρας μας σε όλο τον πλανήτη», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης κ. Δρόσος Χριστόπουλος.

 

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης.