Thessaloniki Magazine

Βιβλίο / Η ποιητική συλλογή της Μαρίας Μπακατσέλου για τον «Ανεκπλήρωτο Έρωτα»

 

Κυκλοφορεί η πρώτη ποιητική συλλογή της Μαρίας Μπακατσέλου, με τίτλο "ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ" από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή (www.pigi.gr).

 

Η νεαρή ποιήτρια, μέσω των στίχων της, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε εικόνα τα όσα διαβάζουμε, ώστε να ταξιδέψουμε με προορισμό μας όλες εκείνες τις ανείπωτες ιστορίες ψυχών, που με θάρρος και αποφασιστικότητα μπλέχτηκαν στο γλυκόπικρο χορό των ανεκπλήρωτων επιθυμιών τους.

Μια ποιητική συλλογή που μας αποδεικνύει πόσο κοινός είναι ο έρωτας ανά τους αιώνες αφήνοντας μας το ερώτημα ανάμεσα σε μια αντίθεση εκπληρωτού και ανεκπλήρωτου πόθου. Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουμε όλοι.

 

Η Μαρία Μπακατσέλου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2001 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Λάρισα ως βρεφονηπιοκόµος. Το µεγάλο της βήµα στην ποίηση το έκανε µε τον 12ο Μαθητικό Διαγωνισµό Ποίησης στη Θεσσαλονίκη, το 2019, όπου και βραβεύτηκε µε Β’ έπαινο. Στην ίδια θέση βρέθηκε ξανά τον Ιούλιο του 2021 στον Πολιτιστικό Όµιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ), ενώ συνεχίζει να είναι ενεργή µέσω διαγωνισµών σε Ελλάδα και Κύπρο. Τον Νοέµβριο του 2021, σε συνεργασία µε τις Εκδόσεις Πηγή, εκδόθηκε η πρώτη της ιδιωτική ποιητική συλλογή µε τίτλο «Όλες οι υποσχέσεις».

 

«Μέσα από τα θραύσματα του έρωτα γεννιέται… η ποίηση!

Έρωτας, λέξη µικρή, πράξη όµως δύσκολη

προς ολοκλήρωση από δύο άγνωστα κορµιά.

Έρωτας, ανάσα κοφτή, φλόγα δυνατή,

µε προστάτη τα θέλω µας…

Έρωτας, εγώ… εσύ… και κάτι λίγο από τις σκιές µας,

από φόβο και ενθουσιασµό.

Και αν δεν είµαι εγώ, είσαι εσύ

και αν όχι εµείς οι δυο, κάτι παρόµοιο µε εµάς

που πάλεψε ή παλεύει για τον δικό του ανεκπλήρωτο έρωτα…

 

…και θέλω να σου πω, µα τα χείλη µου κλειδωµένη κλειδαριά

και τα κλειδιά χαµένα στο βάθος της καρδιάς µου…

 

Στίχοι από ανείπωτες ιστορίες ψυχών µπλεγµένες στον γλυκόπικρο χορό των ανεκπλήρωτων επιθυµιών, ζωγραφίζουν ένα εξαίσιο πορτρέτο των απωθηµένων που κατοικούν εντός όλων µας.»

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Ανεκπλήρωτος Έρωτας

Συγγραφέας: Μαρία Μπακατσέλου

Ποιητική Συλλογή

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

www.pigi.gr